Hva er “Simple syrup”?

Hva er “simple syrup”? Hvor får man kjøpt “Simple syrup” i norge? Kan man lage det selv? Dette var spørsmålene jeg satt med når jeg slo opp mine første drinkoppskrifter på nettet.

Simple sirup er ganske enkelt en blanding av sukker og vann. Du hører ofte om “50/50 Simple syrup”. 50/50 referere til blandingsforholdet mellom sukker og vann.

Slik lager du Simple Syrup!

Oppskrift Simple Syrup!

  1. 500g sukker(Farin)
  2. 5 dl vann.

Tilberedning:


Kok opp vannet. Hel i sukkeret litt og litt samtidig som du rører rundt i kasserollen. Når sukkeret er oppløst, ta sukkeret av kokeflaten og la den kjøle seg ned til romtemperatur. Du kan nå sette din batch med simple syrup i kjøleskapet.

Grunnen til at du rører rundt mens du heller i sukkeret er ganske enkelt for å unngå at sukkeret brenner seg å setter smak i sukkerlaken. Det smaker ikke nødvendigvis dårlig med brentsukker, og kan faktisk være ganske godt, men det er ikke det vi går for vanligvis når vi lager sukkerlage/simple syrup til bruk i cocktail mixing.

En flaske med simple syrup som står lagret på en glassflaske kan fint stå opp til en mnd om den lagres i ett kjøleskap. Om du kun bruker den til alkoholholdige drikker kan du putte i en liten dash vodka for å forbedre holdbarheten. Jeg bruker 50ml får hver liter jeg lager.

Personlig lager jeg ofte en mega stor batch med en pose sukker(1kg) og 1 liter vann.

Kan simple syrup fryses?

Absolutt. Bruk en ren beholder og frys den i fryseren. Du kan lagre frossen sukkerlake opp til ett år. På grunn av det høye sukker innholdet vil du oppdage at sukkerlaken kanskje ikke fryser helt.

Når du skal bruke sukkerlaken kan du ganske enkelt tine opp beholderen i varmt vann. Dette tar ikke lengre en ett minutt.

Hva brukes Simple Syrup til?

I cocktail verden er Simple syrup en av kjerne ingrediensene i hundreviser av cocktails. Simple syrup blir ofte brukt for å øke sødmen i sure drinker. Drinker som mojito blir også ofte lagd med simple syrup fremfor sukker i travle barer.

Simple syrup brukes også for å lage “Sourmix”. For oppskrift på sourmix klikk her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *