Slik lager du sourmix!

What the fuck is sour mix? Det var spørsmålet jeg stilte meg når jeg først ble interessert i å lære mer om å mixe drinker.

Sourmix blir noen av noen kalt “Sweet n’ Sour Mix”. Men begge navnene referere til det samme produktet. Her

Oppskift på sourmix!

  1. 250 ml Lime juice
  2. 250 ml Sitron juice
  3. 500 ml Sukkerlake

Slik lager du sourmix!

Vask sitronene og lime under kaldt vann for å fjerne voks og sprøytemidler. Voks som kan finnes på citrus frukter setter en dårlig ettersmak i sourmixen din. Du bør alltid vaske fruktene du bruker, spesielt sitrusfrukter.

Press 250ml lime og 250 ml sitron. Tilbered 500 ml sukkerlake. Hell alle ingrediensene i en glass flaske og vend flasken ett par ganger for å blande ingrediensene.

Hvor lenge kan jeg lagre Sourmix?

Sour mix bør ikke lagres i mer en noen dager. Lime juice vil etterhvert skille seg så det er bedre å lage små batcher. Lime og sitron kan oppbevares lengre om du oppbevarer frukten på et litt kjølig sted, 8-12 grader celsius er optimalt.

Sourmix kan også lages kun med lime om du ønsker en mer syrlig mix. Du kan også ekspereimentere med sukker innholdet. Lime og Sitron har forskjellige syreinnhold, men Lime er surer en Sitron.

Alternativ til sourmix?

Om en oppskrift har sourmix i seg kan du eventuelt bare lage den i mixingglasset ditt men du bygger drinken din.

Om oppskriften for eksempel har 50ml sourmix tar du ganske enkelt 12,5 ml lime juice 12,5ml sitron juice og 25 ml sukkerlake. Drinker med citrus frukter skal vanligvis ristes så de vil bli blandet godt i shakeren din uansett.

Sourmix er noe du ikke bør lage mye av med mindre du skal bartender på ett event eller har planer om å throwe tidenes fest. Når jeg har fest passer jeg bare alltid på å ha plenty med lime og sukkerlake.

Hvem liker sourmix og hva er det godt for?

Om du har ett relativt ungt klientell vil sourmix i drinkene dine bli godt mottatt. En drink med vodka, sourmix og en sitronbrus er drinker som er lette å drikke og som sjeldent slår feil hos unge folk i begynnelsen av 20 årene. Personlig så bruker jeg også sourmix om jeg lager frozen daiquiris(30ml). Men igjen sourmix kan fint mixes i shakeren eller mixing-glasset ditt uten problem.

Sourmix blender godt med Vodka og lyst rom som Bacardi Carta Blanca eller Havana Club.

Klikk her for å lære å lage “simple syrup”!

Får man kjøpt ferdigblandet sourmix?

Du får kjøpt sourmix i noen butikker, men i enkelte byer kan ferdigblandet sourmix være vanskelig å oppdrive. Sourmixen som brukes i de fleste barer er pulver som blandes ut i vann.

Cocktail-barer som er opptatt av smak vil uansett bruke ferskpresset lime og sitron-juice for å lage sourmixen sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *